DADES PERSONALS

La meva foto
Ciutadella, Balears, Spain

diumenge, 15 de gener del 2012

SA SECTÀRIA







Aquestes fotografies varen ser realitzades en data 15-01-2012, a un lloc emblemàtic de Ciutadella enomenat  "Sa Sectària", amb l'entrada del vaixell de linea regular procedent d'Alcudia.
La seva història del mencionat lloc, diu el segënt:
Nom derivat del de "Cetario" (Viver de Peix), que amb aquest poc familiar nom es construí l'any 1899, entre el "Castell de St. Nicolau i la Cala del Degollador", aprofitant una antiga pedrera abandonada a la vorera de la mar. A principis de la segona meitat del s. XIX, des de diferents llocs de la costa menorquina s'exportaven cantons, teules i rajoles cap a Algèria, per a la construcció de les cases d'un nou poble, Fort de l'Eau, a 18 Km  a llevant de la ciutat d'Alger, fundat per 45 famílies menorquines l'any 1849 al costat de l'antic fort turc del Bordj el-Kifàn, que estava enrevoltat d'aiguamolls, que els menroquins dessecaren i convertiren en terrens fèrtils. També per a la construcció d'una altre poble, Aïn Taya, a 32 km a llevant de la ciutat d'Alger. Només de Ciutadella, que tenia aleshores 8.505 habitans, n'emigraren 3.426 cap a Algèria entre 1.832 i 1843. Cap el 1.835 a Algèria hi havia unes 16.000 famílies menorquines, la majoria procedien d'Alaior, Sant Lluís, i Ciutadella.
Així s'explica que avui hi hagi molts s'algerians, tant d'origen europeu com àrab, que parlin correctament el Català de les Balears.



1 comentari:

  1. Hola Juan, veo que además de aficionado a la fotografía, también te has creado un blog y pones tus creaciones.
    Siempre se aprende y una foto no es solo un moemnto, si uno se las mira con detalle, siempre se da cuenta que explican algo más que una simple imagen.

    Porqué no intentas realizar un reportaje de fotos de la naveta des tudons, me han dicho que es un edificio antiguo, y sería chulo realizarlo de noche y con unos tiempos de exposición ámplios.

    Cuando actives los tiempos de exposición ten en cuenta los Mesores de la máquina, así como los Intores del dial que eligas de tu cámara, mejorará el brillo y contraste, ya verás!
    Ya te siguiré por el blog y ánimo que queda chulo.

    SNEKSEN

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...