DADES PERSONALS

La meva foto
Ciutadella, Balears, Spain

dissabte, 19 de novembre del 2011

ILLA DE SANITJA O DES PORROS A LA VISTA




De històries de la Illa de Sa Nitja, anomenada també Illa d'es Porros en podrien contar moltes, sols n'anomerem unes quantes, com per exemple:
1r .-  Que aquests anys passats el pagès del lloc de "Santa Teresa", travessava les cabres amb una barca a  l' illa, perquè els animals s'alimentéssin de la vegetació durant una temporada.

2n .- Que segons el llibre "Naufragios y Siniestros en la Costa de Menorca", podem llegir varis naufragis succeïts, ara en citaren un de ben recent: "Aproximadament quan eren les dues de la matinada del dia 14/11/1982, un veler de nacionalitat fracesa de nom D'Oro amb quatre tripulants a bord, es va envestir contra les roques de l'Illa des Porros i es va enfonsar poc després. Afortunadament no es van registrar desgràcies personals, varen passar varies hores d'angustia (un matrimoni i dos fills). El vent era tan intens i engrescat que no podien identificar, amb l'onatge, el far de Cavalleria. Amb bengales van poder ser vists per el faroler. Hi assistíren dues embarcacions per auxiliar-los, i degut la forta mar, no pogueren arribar a l'Illa dels Porros. Avisaren un helicòpter del SAR, essent traslladats un a un, els quatre nàufrags a terra, posteriorment varen volar tots junts l'aeroport, on quedaren instal·lats l'hotel Capri de Maó. El D'Oro, s'havia enfonsat definitivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...