DADES PERSONALS

La meva foto
Ciutadella, Balears, Spain

dimarts, 20 de setembre del 2011

LA CALMA DE SA NITJA










Aquestes fotografies van ser realitzades al port de "Sa Nitja", en data 24-08-11, on la calma regnava juntament amb una inmensa boira al nivell del mar, una passada de difícil ocasió!.

"El port, en direcció Sud -Sudoest, té una longitut de 800 metres i una amplada d'uns 150 -200 metres. Aquestes condicions han estat determinants per molts dels pobles que es van assabentar, de forma més o menys continuada, en aquest lloc; desde que l'exèrcit romà, durant la conquesta de les Illes Balears en el 123 A.C., decidí establir-se en aquest lloc, com a punt clau d'estratègia militar.
L'exèrcit britànic, que va ocupar l'illa durant bona part del S. XVIII, construïr la torre de defensa, segurament alentats per les condicions estratègiques del lloc, com també demostren les trinxeres de la Gerra Civil Espanyola.
El gran cronista romà, Plinio el Viejo, quan descriu les ciutats de Menorca, fa referència a tres: Jammo (Ciutadella), Magone (Maó) i Sannicera. Al llarg de la història, aquest lloc ha tingut diversos noms, depenent dels conqueridors que la van utilitzar com a ciutat i lloc d'embarc: Sannicera, Janissari, Sanisera, Senija, Sanitja ...
Les troballes arqueològiques revelen que aquest assentament va ser fundat segurament per els fenicis o cartaginesos, que el van convertir en un important nucli urbà i mariner amb edificacions defensives, temples i necròpolis. La prosperitat de Sanitja s'acredita com la civilització romana, que va mantenir molt bona comunicació marítima".









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...